Ayurveda :: Home

Закажете консултација
со Др Викрам Чаухан

Доктор Виркам Чаухан е еден од најдобрите ајурведски лекари од Чандигар, Индија. Тој е доктор во Чандигар од 1999 година кој интезивно патува низ целиот свет и ја ширi свеста за Ајурведата.

Повеќе »

Kishore Guggul и
кажете збогум на гихтот

Ова е најефикасен производ за гихт, кожни болести како акни, егземи, при болни состојби на зглобовите итн. Содржи природни билки за прочистување на крвта како Трипхала и Гилој. Трипхала се покажа како најдобар природен додаток за детоксикација. Ги отстранува токсините од крвта и затоа се употребува за сите...

Повеќе »

Бидете дел од
ТИМОТ на
ПЛАНЕТ АЈУРВЕДА

Ширадора е најпознатиот Ајурведски третман. Овој третман се изведува така што медицински масла се истураат на челото (третото око). Овој третман е измислен од древните веди (Ајурведски доктори) во Керала, Индија за закрепнувачка терапија и претставува еден степен од панчкарма третманите. Името на оваа масажа доаѓа од санскритсикиот збор “shiras” што во превод значи глава и “dhara” што значи тече. Маслата кои се употребуваат во ширадора зависат од тоа што се третира, но понекогаш покрај маслата се користат и млеко... 

Повеќе »

Brhami за подобро
помнење

Капсули со Брахми – 100% вегетаријански и природни. Содржат екстракт, а не прав, од билката Бацопа монниери. Многу компании со прав од билката полнат желатински капсули. Ние користиме хербален екстракт од Бацопа монниери во вегетаријански капсули. Тоа го прави нашиот производ малку поскап, но многу ефикасен. Затоа не е попусто трошење туку вистинска вредност за вашите пари. Брахми традиционално се користи во Индија заради своите својства кои ја подобруваат меморијата. Билката се користи кај вообичаената заборавливост поради стресниот начин на живот... 

Повеќе »

Камен во бубрег (Мутракричантак)

Овој производ е корисен за лицa кои страдаат од проблеми со уринарниот трек. Доколку сте склони кон формирање на камен во бубрезите или пак доколку страдате од ваков вид на проблем препаратот Мутракричантак Чурна е тоа што Вам ви треба. Овој препарат ќе Ви помогне при исфрлање на каменот и ќе Ви помогне тоа да го направите безболно...

Зошто да изберете Ајурведска масажа?

Класичните Ајурведски масажи(Pancha karma) биле создадени за високата класа во Индија за подолг и поздрав живот, а воедно и да ги отстранат сите физички нечистотии, подигнување на свеста и отстранување на деструктивното мислење и однесување.

ПОДДРШКА ПРИ СТРЕС

Овој производ е корисен за лицa кои се во стресна состојба како и кај луѓе кои страдаат од висок крвен притисок, артритис, трауми (физички или ментални),депресија,несоница,загриженост, срцеви проблеми. Овој производ ги опушта напнатите мускули, го опушта мозокот без да создаде зависност ...

Соработници